DE LOCATIE

Voor jou geen ‘gewoon’ rijtjeshuis in een strakke nieuwbouwwijk, je kiest voor wonen in een buurt met geschiedenis. Aan het water van de Wittenburgervaart en even verderop het IJ. Dit deel van Oud Amsterdam heet officieel ‘Oostelijke Eilanden en Kadijken’. Een afwisselend en levendig stadsdeel, met eeuwenoude, hoge pakhuizen en spannende moderne architectuur eensgezind naast elkaar. Wel vergelijkbaar met de London Docklands of de Hamburgse Speicherstadt. Ook hier: veel jonge bewoners, trendy restaurants en bars aan de waterkant, leuke buurtwinkels en ontmoetingsplekken.

DICHTBIJ EN
HEEL DICHTBIJ

De drie eilanden Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg grenzen aan de deftige Plantagebuurt in Oost, aan de overkant van het Entrepotdok zie je de bomen van dierentuin Artis al liggen. Aan de oostkant staat de hoge windmolen De Gooyer, het begin van Zeeburg. Bij de noordelijke kop van Oostenburg begint de strook die Rietlanden heet, met onder andere het mediapark van televisieproducenten SBS6 en Talpa en Club Panama aan het IJ. De gebouwen van de KADE liggen niet ver van al het groen in het kleine Oostenburgerpark, het buurtpark Funenpark en – iets verder de stad in – het prachtige Oosterpark, waar het op zondag vaak gezellig druk is.

 

 

BEREIKBAARHEID

Tramlijn 7 heeft een halte aan de overkant van de Oostenburgervaart. Door de Sarphatistraat kom je snel in Amsterdam Zuid en het centrum binnen de grachtengordel. Dichtstbijzijnde metrostations zijn Waterlooplein en Weesperplein. Het Centraal Station aan het IJ ligt op fietsafstand van Oostenburg. Net als de veerpont naar Noord of eiland Sporenburg (bij de iconische Pythonbrug, richting Zeeburgereiland en IJburg).

Met de auto ben je heel snel op de Ring A10 Oost. Je bezoek kan parkeren in de Q-Park parkeergarage op de kop van het eiland, parkeren kan daar voordelig vanaf € 10 per dag.